Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Liikuntabiologian osuus

Liikuntabiologian aineisto

Liikuntapedagogiikkaan, liikunnan yhteiskuntatieteisiin ja terveystieteisiin liittyvien artikkelien ohella pääsykokeissa on testattu myös liikuntabiologista osaamista. Viime vuosina liikuntabiologian aineisto on koostunut Kuntotestauksen käsikirjasta sekä Urheiluvalmennuksesta (vaihtui Huippu-urheiluvalmennukseen 2017!). Vuoden 2018 aineistossa Kuntotestauksen käsikirja on jäänyt pois, ja mukana on vain Huippu-urheiluvalmennuksesta "harjoittelun fysiologiset ja biomekaaniset perusteet".

Liikuntabiologian sanakirja

Olemme tehneet sanakirjan liikuntabiologian aineiston oleellisimmista termeistä. Käsitteiden hallinnasta on varmasti apua pääsykokeissa sekä niihin valmistautumisessa!

LB_sanakirja.jpg

 

Mitä tehdä jos lukeminen tökkii?

  1. Panosta lukuympäristöön. Lue rauhallisessa tilassa, jossa ei ole ylimääräisiä häiriötekijöitä. Jotkut tykkäävät lukea kirjastossa, toiset kotisohvalla. Testaa, mikä ympäristö on toimivin juuri sinulle!
  2. Aikatauluta lukemisesi. Suunnittele etukäteen, mitä luet ja milloin luet. Tee aikataulusta kuitenkin realistinen, ettei siitä tule vielä ylimääräistä stressitekijää.
  3. Muista myös tauot. Lukeminen kannattaa tauottaa säännöllisesti, jotta vireystila säilyy hyvänä. Merkitse lukuaikatauluusi siis myös tauot! Tauon aikana esimerkiksi pieni happihyppely/treeni tuo sopivaa vastapainoa tiukalle ajatustyölle.
  4. Palkitse itsesi. Luo välitavoitteita ja palkitse itsesi, kun saavutat ne! Tämä voi auttaa lukumotivaation säilyttämisessä.
  5. Tulosta aineisto. Monet eivät tykkää lukea pitkiä tekstejä näyttöpäätteeltä. Paperiversioon on myös helpompi tehdä muistiinpanoja. Kannattaa siis ainakin harkita vakavasti aineiston tulostamista, jos siihen on mahdollisuus!
  6. Tee muistiinpanoja. Alleviivaa, ympyröi, kirjoita muistisanoja! Moni asia painuu paremmin mieleen, kun sitä joutuu prosessoimaan esim. kirjoittamalla.
  7. Keskustele aineistosta kaverin kanssa. Jos kaverisi hakee samaan opiskelupaikkaan kanssasi, kannattaa hänen kanssaan keskustella pääsykoeaineistosta, sillä se voi helpottaa materiaalin sisäistämistä!
  8. Tee harjoituskokeita. Pyydä jotakuta tekemään harjoituskysymyksiä pääsykoeaineistosta. Näin pääset treenaamaan myös itse pääsykoetilannetta! Voit myös kirjoittaa itsellesi harjoituskysymyksiä ja tankata listaa säännöllisesti läpi.
  9. Hyödynnä post it -lappuja. Kiinnitä post it -lappuja huoneesi seinille, ja kirjoita niihin lyhyitä tärppejä. Post it-lappuja voi hyödyntää myös alias-tyylisessä sanaselityspelissä, jossa tavoitteena on selittää esimerkiksi liikuntabiologian sanastoa.
  10. Nauhoita pääsykoeaineisto. Jotkut ovat menneet jopa niin pitkälle, että ovat lukeneet aineiston ääneen ja tallentaneet sen. Näin aineisto kulkee mukana korvanappien kautta esimerkiksi lenkillä.

 

Artikkelit - Liikuntabiologian osuus - Pääsykoe

 

<--- 1.vaiheen pääsivulle