Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Valmennuskurssilta liikunnalle - Sannan haastattelu

Uutiset

Valmennuskurssilta liikunnalle - Sannan haastattelu

Teemu ja Jani

Kuva: Hannu Rainamo

Kuva: Hannu Rainamo

Sanna osallistui kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetylle WarmUp-valmennuskurssille. Panostus tuotti tulosta, sillä paikka liikuntapedagogiikan opintoihin napsahti heti samana kesänä. Lue haastattelusta Sannan mietteet valmennuskurssista sekä opiskelijaelämästä Liikunnalla!

Millä fiiliksillä odotit valmennuskurssia?

- Kirjallisista kokeista jäi itselleni tosi huono fiilis ja yllätyin kun kutsu toiseen vaiheeseen tulikin. Kysyin melko extemporee vieläkö valmennuskurssille mahtuisi mukaan ja kurssi taisi alkaakin heti seuraavana päivänä. Lähdin kurssille mukaan avoimin mielin, mutta eniten ehkä odotin että pääsen kokeilemaan sellaisia lajeja, joita en omin päin olisi välttämättä kunnolla päässyt harjoittelemaan ennen liikuntatestejä.

Vastasiko valmennuskurssi näihin odotuksiin?

- Kyllä vastasi! Pääsin testailemaan itselleni aivan uusia lajeja rullasuksihiihdosta telinevoimisteluun pätevien opettajien kanssa. Kurssin tarjonta oli varmaankin jopa laajempi mitä olin osannut odottaa. Sain myös paljon yksilöllistä palautetta ja hyviä vinkkejä.

Mikä oli lajikurssin parasta antia?

- Lajikurssin parasta antia oli ehdottomasti se, että kurssin ohjaajat onnistuivat tsemppaamaan ja luomaan itsevarmemman fiiliksen eri lajien suhteen. Erityismaininta täytyy antaa opetustuokion harjoittelulle, sillä valmennuskurssilla onnistuttiin karistamaan turha jännitys opetustuokion pitämiseen liittyen. Kun kurssista oli jäänyt varma ja luottavainen fiilis, oli jännitys pääsykokeissa ainoastaan suoritusta parantavaa.    

Millaisia vinkkejä antaisit Liikunnan pääsykokeisiin valmistautuville?

- Hyvä valmistautuminen tuo varmuutta itse pääsykoetilanteeseen jolloin turha jännitys ei pilaa suoritusta. Kannattaa selvitellä millaisia kokeita on aikaisempina vuosina ollut ja harjoitella ainakin näitä taitoja. Luottamus omiin kykyihin ja taitoihin on kuitenkin varmasti kaiken a ja o, jolloin homma ei kaadu siihen mitä pääsykokeissa lopulta testataan. Testejä ennen kannattaa myös malttaa levätä ja palautua hyvin ja muistaa ottaa hyvät eväät ja iloinen mieli messiin! Muiden pääsykoeryhmäläisten kannustaminen kokeissa luo rennon ja tsemppaavan ilmapiirin, mikä näkyy varmasti myös itse suorituksissa.

Miltä opiskelu Liikunnalla on maistunut?

- Liikunnalla opiskelu on maistunut paremmin kuin hyvin! Täällä opiskelu ei edes aina tunnu opiskelulta ja mistään en kyllä lähtisi valittamaan. Harvoin on tylsiä hetkiä ja päivät menee nopeasti pelatessa, temppuillessa ja leikkiessä ja samalla opintopisteitä ropisee. Suurta plussaa myös ihmiset jotka täällä opiskelee, porukka on rentoa ja samanhenkistä!

Ovatko opinnot vastanneet odotuksia?

- Opinnot ovat vastanneet odotuksiani, sopivasti käytäntöä ja teoriaa yhdessä. Liikuntaa tulee paljon ja monipuolisesti ja opetus on mielestäni tasokasta.  Ei kyllä  mitään suurempia ylläreitä ole tullut vastaan tähänastisissa opinnoissa!

Mikä on ollut parasta opiskelijaelämässä?

- Parasta on ehdottomasti ollut uusiin ihmisiin tutustuminen ja erilaisten uusien liikuntalajien testaaminen ja oppiminen!. Voisin mainita myös erilaiset liikunnan tapahtumat, kuten esimerkiksi tanssiaiset, joissa pääsee nauttimaan liikunnan yhteishengestä opiskeluajan ulkopuolellakin! Opiskelijaelämästä kivan tekee myös oma vastuu ja toisaalta vapaus opintojen suhteen.

Onko ollut jotain, mikä olisi puolestaan yllättänyt negatiivisesti?

- Ei ainakaan ihan heti tule mieleen mitään todella negatiivista. Jos jotain täytyy mainita, niin ehkä ne päivät jolloin on täytynyt juosta paikasta toiseen erilaisten urheiluvälineiden kanssa ilman kunnollista ruokataukoa. Onneksi näistäkin vähän rankemmista päivistä on yhdessä porukalla selvitty!

Terveisesi Liikunnan opinnoista haaveileville?

- Ette turhaan tästä opiskelupaikasta haaveile, laittakaa itsenne likoon niin ahkeruus kyllä palkitaan. Tsemppiä hakuprosessiin ja toivottavasti nähdään liikunnalla!