Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Uutiset

Valmennuskurssilta liikunnalle - Samin haastattelu

Teemu ja Jani

Liikunnalle

Millä fiiliksillä odotit valmennuskurssia?

- Erittäin hyvillä fiiliksillä tietysti. Aluksi en meinannut lähteä ollenkaan valmennuskurssille, mutta loppupeleissä lähdin kaverin suosittelemana mukaan. 2-vaiheen valintakoe oli kahden viikon päässä, joten oli hyvä päästä treenaamaan sekä näkemään, minkälaisia muita hakijoita on paikan päälle saapunut.

Vastasiko valmennuskurssi näihin odotuksiin?

- Kyllä vastasi. Jälkeenpäin voin sanoa, että todellakin kannatti lähteä. Harjoiteltiin niissä paikoissa, missä testitkin järjestetään, joten oli helpompaa sitten pääsykoepäivänä suorittaa testejä. Vaikka päivät olivat suhtkoht pitkiä, aikataulu oli suunniteltu hyvin. Ruokailut ja välipalat sekä hyvä ilmapiiri auttoivat jaksamaan paremmin. Opetus oli laadukasta ja leppoisaa, joten päivät kuluivat nopeasti. Itse koin valmennuskurssin todella hyödylliseksi kokonaisuudessaan.

 Mikä oli lajikurssin parasta antia?

- Harjoiteltiin monipuolisesti lähes kaikkia lajeja, mitä pääsykokeissa voi tulla esille. Opettajat olivat mukavia ja osasivat hommansa hyvin. Ryhmämmekään ei ollut älyttömän iso, joten yksilöllisesti sai paljon toistoja sekä opettajilta palautetta suorituksista. Opetustuokiota harjoiteltiin myös vastaavanlaisesti, mitä se tulee pääsykokeissa olemaan, joten sieltä sai suoritusvarmuutta sekä hyviä vinkkejä siihen.

 Millaisia vinkkejä antaisit Liikunnan pääsykokeisiin valmistautuville?

- No 1-vaihe vaatii tietysti niitä kuuluisia pyllylihaksia sekä kärsivällisyyttä lukemisen kanssa. Loppupeleissä lukuaika on lyhyt ja menee yllättävän nopeaa. 2-vaihetta varten kannattaa harjoitella monipuolisesti eri liikuntaympäristöjä, mitä pääsykokeissa voikaan tulla eteen. Erityisesti kannattaa harjoitella niitä lajeja, mitkä ovat itselleen heikkouksia. Pääsykoepäivänä kannattaa lähteä rennoin mielin matkaan, eikä jännittää liikaa. Oman ryhmän kanssa kannattaa pyrkiä luomaan hyvä ja rento ilmapiiri, koska näin myös jännityskin lievenee. 

 Miltä opiskelu Liikunnalla on maistunut?

- Pakko todeta tähän lause, minkä on kuullut myös monen muunkin suusta, että on kyllä ollut elämän parasta aikaa. Tavannut paljon uusia huikeita ihmisiä, joiden kanssa varmasti pidetään yhteyttä vielä myöhemmälläkin iällä. Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne nousee myös aika omille lukemille liikunnalla. Tästä esimerkkinä myös liikunnan oma seura Liikunnan Riemu, joka on aika poikkeuksellinen Suomen mittapuulla. Suosittelen käymään Riemun peleissä, missä tunnelma on aika ainutlaatuinen. Vaikka vuosi on ollut pitkä sekä raskas ja kesäloma häämöttää, niin kyllä täältä haikein mielin lähtee silti loman viettoon.

Ovatko opinnot vastanneet odotuksia?

- Joitakin ystäviä opiskeli valmiiksi liikunnalla ja heiltä kuuli aika paljon, minkälaista opiskelu on ja mitä siellä ylipäätään tapahtuu. Opinnot ovat siis vastanneet odotuksia aika hyvin. Ensimmäisenä vuotena ainakin paljon liikuntaa ja vähän vähemmän luennoilla istumista sekä tenttejä verrattuna muihin tiedekuntiin. Vaikka päivät saattavat välillä venähtää pitkiksi ja raskaiksi, silti opiskelusta nauttii täysin siemauksin päivästä toiseen. Ilmapiiri on niin huikea omassa ryhmässä sekä koko liikunnalla, että on erittäin harvassa ne aamut, jolloin ei tee mieli lähteä kouluun.

Mikä on ollut parasta opiskelijaelämässä?

- Kyllähän parasta on, kun on saanut tutustua moniin uusiin ihmisiin. Uusi kaupunki virkistää myös ja hyvät opiskelijaedut. Todella hyvä on myös halpa opiskelijaruokailu, mitä pystyy hyödyntämään kahdesti päivässä. Säästää aikaa, rahaa ja kokkaamissotkua kotipuolessa. Kirsikkana kakun päällä tietysti ovat huikeat opiskelijatapahtumat, mitä järjestetään hyvään tahtiin pitkin vuotta. Tietysti itsestä on kiinni, kuinka moniin tapahtumiin haluaa osallistua. Hauskaa siellä ainakin tulee olemaan, sen voin luvata!

Onko ollut jotain, mikä olisi puolestaan yllättänyt negatiivisesti?

- Eipä nyt juurikaan ole mitään suurempia negatiivisia yllätyksiä tullut vastaan. Kaikki toimii yleensä ihan mallikkaasti.  Välillä saattaa olla niin kiire demojen välissä, ettei syömässä ehdi käydä välttämättä ollenkaan. Varsinkin tämä korostuu silloin, jos pitää siirtyä pidempiä matkoja paikasta toiseen. Tällöin eväiden merkitys korostuu suuresti, koska nälkäisenä ei ole kiva liikkua.

Terveisesi Liikunnan opinnoista haaveileville?

- Jos liikunta-alan opinnot kiinnostavat, ei muuta kuin hakemaan Jyväskylään ilman muuta. Liikuntatieteellisestä saa kuitenkin korkeimman liikunta-alan tutkinnon, mitä Suomessa voi suorittaa. Liikunnalla meininki on loistava, henkilökunta ja opiskelijat huipputyyppejä. Kilpailu on kovaa Liikunnalle sisäänpääsyyn, mutta kaikkialle pääsee varmasti, jos vain itse haluaa ja jaksaa nähdä vaivaa vähän sen eteen. Valmennuskurssi on erittäin hyvä vaihtoehto ja ponnistuslauta eteenpäin. Kurssi saattaa hinnaltaan tuntua hurjalta, mutta sen käytyään mahdollisuudet ovat paljon paremmat. Hinta maksaa itsensä kyllä takaisin myöhemmin, kun sisälle pääsee. Itse en todennäköisesti olisi selvinnyt ilman valmennuskurssia ja nyt saan nauttia elämäni parhaista vuosista opiskeluiden parissa.