Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Uutiset

Valmennuskurssilta liikunnalle - Suvin haastattelu

Teemu ja Jani

”Aurinko paistaa, -5C pakkasta ja 4h hiihtodemo, ei yhtään hullumpi maanantaikoulupäivä. Melkeen harmittaa, että tulin Liikunnalle..."

Liikuntabiologian fuksi, Suvi, aloitti opintotaipaleensa Jyväskylässä viime syksynä. Suoraan ensimmäisellä hakukerralla onnistunut Suvi haki vauhtia pääsykokeisiin Warm Up:n valmennuskursseilta. Utelimme hänen mietteitään viime kevään kursseista sekä elämästä liikunnan opiskelijana.

Mietteitä viime vuoden valmennuskursseista

Millä fiiliksillä odotit valmennuskurssia?

- Odotin sitä innoissani, mutta toisaalta en tienny yhtään mitä odottaa, tai siis ei oikein ollut mitään odotuksia. Bongasin valmennuskurssin netistä, ja ajattelin että kun kerran nyt haetaan, niin haetaan sitten kunnolla.

Vastasiko valmennuskurssi ennakko-odotuksiasi?

- Itse hain ensimmäistä kertaa liikunnalle, joten kokemuksia pääsykokeista ei ennakkoon ollut. Eniten ehkä valmennuskurssilta kaipasinkin juuri sitä varmuutta omaan tekemiseen ja tietoa siitä, mitä itse pääsykokeissa on luvassa, ettei sitten tilanteen tullen tarvinnut niin paljon jännittää, vaan tilanne tuntui melkein jopa tutulta.

 Mikä oli kirjallisen kurssin parasta antia?

- Kirjallisen kurssin parasta antia oli apu englanninkielisten materiaalien ymmärryksessä sekä harjoituskokeet. Hyvin myös kerrottiin, mitkä asioista ovat niitä painotettavia, ja minkä tyyppisiä kysymykset tulevat olemaan. Itsekseen kun materiaaleja opiskeli, niin ei oikein tiennyt mihin tarttua, ja mikä on oleellista tietoa pääsykokeen kannalta, mutta valmennuskurssilla sai kyllä hyviä vinkkejä tähän.

 Entä mikä oli lajikurssin parasta antia?

- Opetustuokion harjoittelu ehdottomasti. Se oli itselle se heikoin ja jännittävin lenkki koko pääsykokeista, mutta koska sitä harjoiteltiin tutussa ja turvallisessa pienporukassa useaan kertaan, ei se jännittänyt pääsykokeissa enää ollenkaan. Muilta osin koin hyödylliseksi sen, että kerrottiin mihin asioihin arvioijat kiinnittää huomiota kussakin lajissa, niin pysty sitten hiomaan niitä yksityiskohtia.

 Millaisia vinkkejä antaisit liikunnan pääsykokeisiin valmistautuville?

- Ei kannata jännittää sitä itse koetilannetta. Kaikki on siellä tosi ystävällisiä ja auttaa muita hiomaan esim. tanssiaskelia väliajalla kampuksen kentällä. Ilmapiiri on tosi tsemppaava, ja ei kannata epäonnistumisenkaan jälkeen lannistua. Sisään voi päästä, vaikka kaatuu luistellessa ja uimalasit tippuu sukeltaessa. Pienen epäonnistumisen jälkeen vaan täytyy koota itsensä ja loistaa taas sitten seuraavassa.

 Miksi mielestäsi kannattaisi tulla valmennuskurssille?

- Omalta osaltani sain sieltä tosi paljon varmuutta omaan tekemiseen ja todella tehokkaan viikonlopun täynnä intensiivistä opiskelua/harjoittelua. Valmennuskurssin jälkeen tiesi mitä odottaa. Myös valmennuskursseilta saadut uudet kaverit toivat turvaa itse pääsykoepäivänä, koska joukossa oli ainakin muutamia tuttuja naamoja. Nyt nuo samat naamat pyörivät päivittäin Liikunnalla, joten ei tarvinnut edes olla vielä päässyt sisään, kun oli jo saanut uusia mahtavia Liikunta-kamuja!

 

Opiskelu liikunnalla

Miltä fuksivuosi liikunnalla on tuntunut?

- Alkusyksy oli opiskelujen suhteen todella rauhallista ja helppoa, mutta muuta vilskettä riitti sitäkin enemmän! Joulua kohden opiskelutahti kiihtyi, ja nyt keväällä on kyllä myös riittänyt opiskeltavia asioita. Mutta mielenkiintoista on ollut, ja opiskelumotivaatio on korkealla. Onneksi välillä on myös bileitä, niin ei tarvi koko ajan vaan opiskella. Nyt on kyllä tuntunut siltä, että on löytänyt oman paikkansa, ja ympärillä on paljon saman henkisiä ihmisiä. Koti-ikävääkään ei ole kerennyt olla, vaikka koti jäi 600km päähän Lappiin.

 Ovatko opinnot vastanneet odotuksiasi?

- Ehdottomasti, ainakin kiinnostavuuden puolelta. Ehkä olen hieman yllättynyt, kuinka paljon uutta on tullut jo opittua, ja osassa asioissa ollaan menty jo aika ”syvälle”. En edes tiennyt, että niitä asioita voi tutkia niin perusteellisesti :D Suoraan lukion penkiltä yliopistoon hypänneenä meni hetken aikaa (koko syksy) ennen kuin pääsi kiinni tästä opiskelurytmistä ja –tyylistä. Paljon täytyy opiskella itse, ja luennoilla käydään asiat vain pintaraapaisuna. Paljon paksuja kirjoja englanniksi (ainaki meillä bilsalla), mutta kyllä niistä silti selviää, vaikka välillä epäilyttääki.

 Mikä on ollut fuksivuodessa parasta?

- Uudet kaverit ehdottomasti! Meillä on bilsalla niin mahtava porukka ja tosi hyvä yhteishenki, etten ois voinu ees kuvitella tämmöstä. Kaikki on aivan mahtavia tyyppejä, vaikka myöskin tosi erilaisia. Tietysti myös kaikki liikunnan tapahtumat ja bileet on ollut vuoden kohokohtia. Metsäretki, fuksiaiset, jouluristeily, tanssiaiset ja monta muuta! Sisälläni sykkii myös nykyään Riemu-sydän, ja monet Riemun pelit on katsottu lajista riippumatta. Ehkä yhteen sanaan tiivistettynä parasta on yhteishenki. Meidän bilsan ryhmän yhteishenki, fuksien yhteishenki ja tietysti koko liikunnan yhteishenki.

 Onko ollut jotain, mikä olisi puolestaan yllättänyt negatiivisesti?

- Ei nyt ainakaan tule mieleen mitään.

Teveisesi liikunnan opintoja suunnitteleville?

- En voi muuta sanoa kuin suositella! Sisään on vaikea päästä, mutta on se myös sen arvoista. Ei sillä väliä pääseekö sisään ekalla kerralla vai yhdeksännellä, meijänki ryhmästä löytyy molempia. Tsemppiä vaan lukemiseen ja harjoitteluun kaikille, luottakaa itseenne, niin hyvin se menee!