Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Uutiset

Valmennuskurssilta liikunnalle - Taavin haastattelu

Teemu ja Jani

Taavin postilaatikkoon kolahti viime heinäkuussa kirje, josta sadat hakijat vuosittain haaveilevat: Hänet toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntapedagogiikkaa. Tie liikunnalle kulki valmennuskurssien kautta, sillä Taavi kävi keväällä Warm Up:n kirjallisen kurssin ja myöhemmin kesällä myös lajikurssin. Kyselimme Taavin mietteitä viime vuoden kursseista sekä tietenkin kuluneesta fuksivuodesta liikunnalla.

Liikuntapedagogiikan opiskeljan urheiluvälinerepertuaari on monipuolinen...

Liikuntapedagogiikan opiskeljan urheiluvälinerepertuaari on monipuolinen...

Mietteitä viime vuoden valmennuskursseista

Millä fiiliksillä odotit ensimmäistä valmennuskurssia? 

- Itse odotin valmennuskurssia hieman sekavin tuntein, sillä olin viime vuonna ollut eri tahon järjestämällä viikon kestävällä ensimmäisen vaiheen valmennuskurssilla, josta ei käteen jäänyt oikeastaan mitään muuta kuin lasku. Kaverilta kuulin paljon positiivista palautetta MotiOnen lajikurssista, joten päätin lähteä katsomaan heidän kurssin sisällön.

Vastasiko valmennuskurssi ennakko-odotuksia?

- Negatiiviset mietteet poistuivat lähes heti kurssin alkaessa. Kaikesta huomasi, että jokaista pientäkin asiaa oli mietitty tarkkaan (välipalat, ruokailut, opetustilat, diat ym.) Kurssin vetäjät olivat kaikki selkeästi panostaneet opetettaviin asioihin kunnolla ja ottivat jokaisen kysymyksen tosissaan. Tuskin olisin päässyt opiskelemaan liikunnalle ilman valmennuskurssia.

 Mikä oli kirjallisen kurssin parasta antia?

- Kirjallisen kurssin parasta antia oli ehdottomasti asiantuntevat opettajat. Opetettavat asiat oli jaettu järkevästi muutaman opettajan kesken, ja jokainen heistä oli selkeästi perehtynyt pääsykoemateriaaliin paljon. Diat olivat selkeitä ja helppolukuisia, sekä harjoituskokeet oikeasti opettavaisia. Pieni ryhmäkoko auttoi myös paljon, sillä jokainen sai pienellä kynnyksellä äänensä kuuluviin.

Entä mikä oli lajikurssin parasta antia?

- Itselle lajikurssin paras anti oli tutustua jo ennakkoon pääsykoepaikkojen suorituspaikkoihin. Ei tarvinnut etsiä enää pääsykoetilanteessa pukuhuonetta tai uimahallia, vaan kaiken keskittymisen pystyi kohdistamaan itse suorituksiin. Jälleen kerran opettajat olivat kaikki harrastaneet useamman vuoden opetettavia asioita, joten opetuksen laatu oli erittäin timanttista.

Millaisia vinkkejä antaisit liikunnan pääsykokeisiin valmistautuville?

- Kannattaa käydä jo ennakkoon treenaamassa varsinkin uintia ja rullasuksihiihtoa. Jokainen varmasti itse tietää omat vahvuudet ja heikkoudet ja niiden pohjalta osaa harjoitella itselle heikkoja osioita. MotiOnelta saa erittäin opettavaiset videot, joista voi käydä vihjeitä katsastamassa!

Miksi mielestäsi kannattaisi tulla valmennuskurssille?

- Pääsykokeissa yhdelläkin pisteellä voi olla ratkaiseva merkitys. Jos oikeasti haluaa päästä liikunnalle, kannattaa siihen myös panostaa. Loppupeleissä kurssimaksu on vain pieni sijoitus loppuelämää ajatellen.

Opetustuokio ja "kehonrakentajan poseerausharjoittelu"

Opetustuokio ja "kehonrakentajan poseerausharjoittelu"

Opiskelu liikunnalla

Miltä fuksivuosi liikunnalla on tuntunut?

- Liikunnalla olo on kuin kuuluisi yhteen isoon perheeseen. Liikunnan käytävillä porukka morjenstelee, vaikket koskaan olisi kyseiselle kaverille edes jutellut, mahtavat bileet ja liikunnan oma urheiluseura Liikunnan Riemu. Missä muussa yliopistossa pääset laskettelemaan, ajamaan yksipyöräistä tai harjoittelemaan uimahyppyjä ja samalla todeta opiskelevasi?

 Ovatko opinnot vastanneet odotuksiasi?

- Opiskelu liikunnalla on ollut elämäni parasta aikaa. Ei kai tähän muuta tarvitse todeta. :)

Mikä on ollut fuksivuodessa parasta?

- Liikunnan henki, mahtavat uudet kaverit ja yliopisto ylipäätään. Ei liikunnalla olo tunnu edes opiskelulta. Metsäretki ja kastajaiset jäi myös yllätysyllätys hyvin mieleen, mutta niistä sitten lisää kun liikunnalle sisään pääsette. :D

Onko ollut jotain, mikä olisi puolestaan yllättänyt negatiivisesti?

- Aikataulu paikasta toiseen siirtymiseen on joskus jätetty turhan pieneksi. Joskus ei kerkeä edes syömässä käydä, mutta silloin omat eväät nousee isoon rooliin. Muuten ei pitkän mietiskelyn jälkeen muuta mieleen tullut.

Mitkä ovat terveisesi liikunnan opintoja suunnitteleville?

- Jos opiskelu liikunnalla herättää edes vähän viboja, kannattaa siihen tarttua! Voin luvata, että leppoisampaa tiedekuntaa ei Suomesta löydä. MotiOnen valmennuskurssi on Suomen paras liikuntatieteelliseen valmentava kurssi. Tämän uskallan sanoa omien, sekä muiden kavereiden kokemusten pohjalta. Suosittelen isosti!